Wedstrijd za 09-jun-2018

Verslag vierde zomerwedstrijd 2018.

Op zaterdag 9 juni 2018 werd de vierde zomerwedstrijd van het seizoen gehouden. Wedstrijdplaats was Ee of Engwierum. Hielke vd Veen en Hein Nauta verkozen om in Niezijl te vissen. Helaas was Hielke ziek, hij had last van hooikoorts, dus kon niet meedoen. We raken al gewend aan het feit dat er geen vertrektijd is vastgesteld. Een paar deelnemers spraken via de app af om gezamenlijk vanuit de Enk te vertrekken. Piet Zijlstra arriveerde als eerste bij het viswater. Piet had heel slim een week van tevoren even poolshoogte genomen en een plek gemaakt in het hoge riet.

Lichte stroming in het water en uitstekende omstandigheden, licht regentje mocht de pret niet drukken. Tjerk dacht een grote brasem te haken, maar dat bleek een grote paling te zijn. Piet, helemaal onzichtbaar in het hoge riet, ving wel vis , maar Piet zei toen ie even kwam buurten: Allennig mor kleintjes. Harry ving veel brasem en toen Rein kwam informeren hoe ie dat deed kreeg ie te horen: Dobbers uut Belgie jonge. Roelf kende een wat mindere dag, oorzaak: er wordt teveel gezwommen bij de brug.

Om 10 voor 12 nog een incidentje toen een fietser op kop en oren tegen een paaltje aanfietste. De man kwakte met een behoorlijke smak op het grind van het fietspad. Wat doe je nou riep zn meefietsende vrouw, tja zei de man: ik keek naar die vissers. Met een fikse handwond vervolgden zij hun tocht op zoek naar een dokter in Engwierum.

Al met al denk ik voor iedereen weer een geslaagde ochtend. Winnaar werd Herman met een totaal gewicht van dik 31 kilo.

De 5e wedstrijd van het seizoen is op zaterdag 30 juni 2018 en dan gaan we naar Stroobos. Vertrek is om half 6 vanuit de Enk en er zijn weer prijsjes te winnen. Ik hoop dat we allemaal weer meedoen!

Harry Meijer

Wedstrijd za 12-mei-2018

Verslag derde zomerwedstrijd 2018.

Op zaterdag 12 mei 2018 werd de derde zomerwedstrijd van het seizoen gehouden. We verzamelden in de Enk en we vertrokken om 05.30 richting Visvliet. Vooraf waren de verwachtingen niet hoog gespannen. De algemene verwachting was dat de brasem na het kuit schieten niet zou willen bijten. Menigeen bedacht dan ook om vooral op platter en voorn te gaan vissen.
Dit bleek een goede strategie te zijn want er was volop vis aanwezig in Visvliet en er werd dan ook een mooi aantal vis gevangen. Om precies te zijn 621 stuks. Toch waren er ook een paar deelnemers die nog wat brasem wisten te vangen. In totaal met z’n negenen werd er bijna 80 kilo gevangen. Na afloop verzamelden we weer in het dorpshuis, waar de dames van Dorpsbelangen weer heerlijke gehaktballen reserveerden en Piet de glazen volschonk als een volleerd barman.

Het was weer een prijswedstrijd en de prijswinnaars waren deze wedstrijd:
Hielke de Groot, Piet Zijlstra en Jannes Marinus. Mannen gefeliciteerd.

De 4e wedstrijd van het seizoen is op zaterdag 9 juni 2018 en dit is weer een wedstrijd waarbij we niet gezamenlijk vertrekken. Ook mag je, als je Ee/Engwierum te ver vindt, dichterbij vissen. Belangrijk voor deze wedstrijden is de gezamenlijke app. Mensen met emmers en weegschalen kunnen op de app aangeven waar ze gaan zitten en mensen zonder weegschaal kunnen ook via de app afspraken maken over zitplaatsen vertrektijden enz. Maak hier gebruik van!!

Ik hoop weer op veel deelname en zeg: tot ziens op 9 juni.

Harry Meijer

Wedstrijd za 28-apr-2018

Op zaterdag 28 april 2018 werd de tweede zomerwedstrijd van het seizoen gehouden. De allereerste keer dat een wedstrijd werd gevist zonder op een bepaalde tijd van een vast vertrekpunt te vertrekken. Een ieder was vrij om de wedstrijd te beginnen wanneer hij dat zelf wilde. Het is de bedoeling, voor mensen die later vertrekken en geen weegschaal hebben, dat daarover wordt gecommuniceerd via de app. Dit ging nog niet geheel naar wens had ik de indruk, maar dat zijn dingen die ook even moeten wennen. Ik ben er van overtuigd dat dit nog wel beter zal gaan. Aangekomen in Kollum bleek dat er een behoorlijk harde stroming stond. Ikzelf baalde daar behoorlijk van want ik had op koningsdag nog een 0,7 grams dobbertje gemonteerd. Deze was natuurlijk veel te licht waardoor ik meteen aan de slag kon om een zwaardere dobber te monteren. Eenmaal bezig zag ik dat er veel brasem op de stek aanwezig was, maar dat ze niet echt goed wilden eten. Regelmatig dacht ik een aanbeet te hebben waarna ik een brasem in een vin of in de rug haakte. Zoals jullie weten lukt het dan meestal niet om deze vis binnen te krijgen. Toch wisten de meeste vissers nog wel een of meerdere brasems in het net te krijgen getuige de uitslag.

De wedstrijd werd gewonnen door Rein, die welgeteld 1 puntje meer scoorde dan Herman. De zelfde Herman had 2 mooie zeelten in zijn net zitten, ik denk dat ze mekaar inmiddels wel kennen, want Herman vangt jaarlijks zeelt op zijn stek in Kollum.

De volgende wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 12 mei. Dit is weer een prijswedstrijd wat betekent dat we gezamenlijk om 05.30 uur vertrekken uit de Enk en dat we vissen tot 12.00 uur. Na het wegen verzamelen in ’t Schanshus waar de uitslag en prijsuitreiking plaats zal vinden.

Tot ziens op 12 mei a.s. 

Harry Meijer

Jeugd informatie blad 2018

Beste visvrienden,

De tijd van vissen is weer aangebroken.
Heb jij je hengel al klaar?
Ook dit jaar organiseren wij weer 5 wedstrijden voor de jeugd in de leeftijd 6 t/m 16 jaar.
Wij gaan met elkaar weer strijden voor hele leuke prijzen.
De eerste wedstrijd is op zaterdag 26 mei 2018
Wil je ook graag deelnemen aan onze wedstrijden geef je dan nu op.
En…. Je hebt niets nodig alle benodigdheden, zoals een hengel, leefnet etc. worden door ons verzorgd.

De 5 wedstrijden vinden plaatsen op de volgende data:
Zaterdag 26 mei verzamelen Poeldiep, Oosterkade vertrek 13:30 uur.
Woensdag 6 juni verzamelen Poeldiep, Oosterkade vertrek 13:30 uur.
Zaterdag 23 juni verzamelen Poeldiep, Oosterkade vertrek 13:30 uur.
Zaterdag 7 juli verzamelen Poeldiep Oosterkade, vertrek 13.30 uur.
Zaterdag 15 september Koppelvissen verzamelen Poeldiep Oosterkade vertrek 13:30 uur

Na de laatste wedstrijd hebben wij aansluitend de prijsuitreiking en natuurlijk patat eten. Dit doen we
op een nader te bepalen plaats en locatie vandaar dat we bij deze wedstrijd ook iets eerder
vertrekken.

Tijdens de eerste wedstrijd ontvangt iedereen die nog geen jeugdvergunning heeft deze van de
jeugdbegeleiders. Een jeugdvergunning kost niets.
Kun je niet deelnemen aan de wedstrijden maar wil je toch vissen?

Haal dan gratis je jeugdvergunning op bij:
Henry de Boer, Besheerspolder 22 te Grijpskerk.
Of
Klaas de Jong ,Wad 10 te Grijpskerk

LET OP

Ben je voor 1 januari 14 jaar geworden dan heb je een jeugdvispas nodig, deze
kost 25,50 en kun je aanvragen bij Henry of Klaas
Vissen zonder de jeugdvispas of jeugdvergunning kan een boete opleveren tot wel € 90,00
Voorkom verdriet en vis met plezier en wees in het bezit van het juiste papier.
Het deelnemen aan de jeugdwedstrijden zijn voor al onze jeugdleden gratis.
Wij wensen jullie allemaal een visrijk seizoen toe, en hopelijk zien we je tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag 26 mei

Een vriendelijke vis groet,

Henry de Boer en Klaas de Jong
Jeugd coördinators HSV De Goede Vangst.

Wedstrijd za 14-apr-2018

Zaterdagmorgen 14 april werd de eerste wedstrijd van het seizoen gevist. Deze wedstrijd was tevens een prijswedstrijd. In de Algemene Ledenvergadering is bepaald dat we dit jaar 5 prijswedstrijden houden die uiteraard ook meetellen voor de reguliere competitie.

Deze eerste prijswedstrijd mag een succes genoemd worden, maar liefst 12 vissers verzamelden zich om 05.30 uur in het dorpshuis ’t Schanshus te Niezijl. Onder het genot van een kopje koffie begon de morgen heel gezellig en na opening van het seizoen door voorzitter R. Kobes togen de enthousiaste vissers naar de waterkant. Zoals altijd viel de vangst voor de een mee en voor de ander dan weer wat tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd gevist tot 12 uur en na het wegen en tellen van de vis kwamen we weer bij elkaar in het dorpshuis voor de uitslag. Een pluim voor de aanwezige dames die ervoor zorgden dat we aan hapjes en drankjes niets te kort kwamen.

De Ubel Kooyengabokaal werd door voorzitter R. Kobes uitgereikt aan de winnaar van vandaag, dhr. H. kroeze. Hij ving 41 vissen met een totaal gewicht van 44.940 gram. Verder waren er prijsjes voor de nummer 3, de nummer 7 en de nummer 11 van de wedstrijd, respectievelijk de heren: A. Kuperus, R. Hamstra en Hidde vd Veen.

Wij hopen dat alle prijswedstrijden net zo goed, of nog beter natuurlijk, worden bezocht als deze eerste prijswedstrijd en we hopen dat dit ook inspiratie geeft voor de vissers om de andere 5 wedstrijden ook mee te vissen.

Ik zeg tot ziens bij de volgende wedstrijd die wordt gehouden op 28 april a.s.

Harry Meijer

Mooie brasem