Wedstrijd za 09-jun-2018

Verslag vierde zomerwedstrijd 2018.

Op zaterdag 9 juni 2018 werd de vierde zomerwedstrijd van het seizoen gehouden. Wedstrijdplaats was Ee of Engwierum. Hielke vd Veen en Hein Nauta verkozen om in Niezijl te vissen. Helaas was Hielke ziek, hij had last van hooikoorts, dus kon niet meedoen. We raken al gewend aan het feit dat er geen vertrektijd is vastgesteld. Een paar deelnemers spraken via de app af om gezamenlijk vanuit de Enk te vertrekken. Piet Zijlstra arriveerde als eerste bij het viswater. Piet had heel slim een week van tevoren even poolshoogte genomen en een plek gemaakt in het hoge riet.

Lichte stroming in het water en uitstekende omstandigheden, licht regentje mocht de pret niet drukken. Tjerk dacht een grote brasem te haken, maar dat bleek een grote paling te zijn. Piet, helemaal onzichtbaar in het hoge riet, ving wel vis , maar Piet zei toen ie even kwam buurten: Allennig mor kleintjes. Harry ving veel brasem en toen Rein kwam informeren hoe ie dat deed kreeg ie te horen: Dobbers uut Belgie jonge. Roelf kende een wat mindere dag, oorzaak: er wordt teveel gezwommen bij de brug.

Om 10 voor 12 nog een incidentje toen een fietser op kop en oren tegen een paaltje aanfietste. De man kwakte met een behoorlijke smak op het grind van het fietspad. Wat doe je nou riep zn meefietsende vrouw, tja zei de man: ik keek naar die vissers. Met een fikse handwond vervolgden zij hun tocht op zoek naar een dokter in Engwierum.

Al met al denk ik voor iedereen weer een geslaagde ochtend. Winnaar werd Herman met een totaal gewicht van dik 31 kilo.

De 5e wedstrijd van het seizoen is op zaterdag 30 juni 2018 en dan gaan we naar Stroobos. Vertrek is om half 6 vanuit de Enk en er zijn weer prijsjes te winnen. Ik hoop dat we allemaal weer meedoen!

Harry Meijer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.